Guy Verlinde Trio en Red Red

Guy Verlinde Trio +
RedRed (BE/USA)

za 6 maa 2021 20:30u

De blues giert door Lightnin’ Guy Verlinde en zijn gitaar. Nu samen met virtuozen Nils De Caster en Olivier Vander Bauwede. Dat belooft wat! RedRed is een unieke sound door een kruisbestuiving van samples en 70s gitaarmuziek. Misschien is het wel Psychedelic Turntable Blues. Kortom een ware TOPbluesavond! (Entree: EUR 12,50 p.p.)

Mattanja Joy Bradley en Jeroen Kant

Mattanja Joy Bradley +
Jeroen kant

za 10 apr 2021 20:30u

De veelzijdige kwaliteit van Mattanja is verbluffend te noemen! Niet voor niets winnares van de Dutch Blues Award. De eigenzinnige singer-songwriter en gitarist Jeroen Kant begint de avond en ze spelen ook samen. Komt dat zien! (Entree: EUR 12,50 p.p.)

Hartwin Dhoore en Leana Vapper

Leana & Hartwin (EE) +
De Meester-Dhoore

za 24 apr 2021 20:30u

Door Europa en VS tourende muzikanten van klasse: we verwelkomen Leana (Estbel) en Hartwin (Trio Dhoore). En dan ook nog een concert van Duo De Meester (Cirque Du Soleil) - Dhoore (Trio Dhoore). Folkmuziek om bij weg te dromen. (Entree: EUR 12,50 p.p.)

Binnenconcerten


N.a.v. de maatregelen van het kabinet omtrent het Coronavirus zijn diverse binnen-evenementen uitgesteld. TIP: schrijf in voor de nieuwsbrief zodat we u kunnen informeren als er nieuwe data bekend zijn. Dank voor uw begrip en graag tot ziens!

Documentaire RK Veulpoepers BV

Docu Veulpoepers +
Daten in de dancing 4j

uitgesteld

Twee boeiende docu's: 'RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek', over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één v.d. meest dwarse en spraakmakende NL-bands. Met nagesprek. Vooraf 'Daten in de Dancing - vier jaar later'. (Entree: EUR 6,- p.p.)

Edith Piaf

Édith!
Chansons Édith Piaf

uitgesteld

Édith!, een chansonprogramma met prachtige nummers die door Édith Piaf gezongen werden. Nu door Mireille Vaessen (zang), Martine de Kok (piano en accordeon) en Sam Pasternak (gitaar, cello, piano). (Entree: EUR 10,- p.p.)

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen +
Support act

uitgesteld

Een van de meest veelzijdige stemmen van NL: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar heeft al vele jaren een succesvolle solocarrière.

Eerder op de agenda ↓


Mrs P Rules

Mrs.P.Rules! +
Twips!

za 18 jul 2020 20:30u

Een zwoele zomermuziekavond. Twips! is vrolijk, onstuimig en gezellig, ouderwets veelzijdig, geroutineerd en enthousiast. Mrs.P.Rules! vertelt verhalen met passie, melancholie en rauwe sadsongs met buitensporige happiness.

Sarah McQuaid

Sarah McQuaid (UK) +
Van der Aa

vr 28 feb 2020 20:30u

Hartelijke singer-songwriter met warme interactie met haar publiek. Ingetogen, verstild, stemmig, sfeervol en subtiel. “Muziek met diepgang, voor de verfijnde liefhebber het neusje van de zalm” (altcountry). Voorprogramma door Van der Aa.

StanZa speelt Willem Wilmink

Stanza zingt & speelt
Willem Wilmink

za 8 feb 2020 20:30u

STANZA besloot om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan: de verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde.

Vocalgroep StringZ geeft kerstconcert

Vocalgroep StringZ +
Christianne Celis

zo 22 dec 2019 15:00u + 20:00u

Vocalgroep StringZ en Christianne Celis presenteren u een mooi kerstconcert. Sfeervolle klassieke pianomuziek wordt afgewisseld met kerstmelodieën. Bij een aantal stukken speelt Christianne samen met accordeonist Gijs Manders.

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek +
Katy Too

za 14 dec 2019 20:30u

Grootse moderne country en americana! De kristalheldere Katy Too trapt af en daarna is de beurt aan geweldenaar Maurice van Hoek samen met Indra Kartodirdjo (The Cosmic Carnival) en Stan de Kwaadsteniet op toetsen en backing vocals.

The Men in Black

Saint Robinson +
Iwein Jacobs + MiB

za 30 nov 2019 20:30u

Maar liefst drie puike acts: Iwein Jacobs, Saint Robinson en The Men in Black. Kom genieten van een veelzijdige avond met alt country, americana, wat blues en een beetje oude jazz.

Ralph de Jongh

Ralph de Jongh +
Kyle Janssen

za 16 nov 2019 20:30u

Ralph de Jongh speelde op grote festivals en in uitverkochte theaters, tourde met Cuby and the Blizzards leden en met het Noordpool orkest. Nu met zijn ijzersterke XL gitarist Chi Ron en twee backing zangeressen. Een artiest van wereldklasse. Het voorprogramma is in goede handen van Kyle Janssen.

Just Us

Vocal Group Just Us
Experience 3.0

za 19 okt 2019 20:30u

14 stemmen, 14 microfoons. Een muzikale show van hoog vocaal niveau met perfecte close harmony sound, herkenbaar voor velen die Just Us hebben gehoord tijdens een van de vele concerten in binnen- of buitenland.

Eli Goffa

Eli Goffa +
Ans Gijsbers

za 12 okt 2019 20:30u

Eli Goffa is een van de allergrootste talenten onder de nieuwe lichting singer-songwriters. Soul, roots een beetje bluesy en funky. Virtuoos gitaarspel, een stem die alle kanten op kan. Ans Gijsbers begint de avond en neemt u mee in haar veelzijdig repertoire.

Frits Wichard

Frits Wichard
Oud-Bergeijk

zo 8 sep 2019

Gratis toegankelijke expositie met werken van Frits Wichard sr. (1907-1976). Schilderijen van Oud-Bergeijk (tussen 1930-1960) zijn te bezichtigen. Kom dus een kijkje nemen!

Flint

Theatergroep Flint
Scenes uit een huwelijk

vr 9 aug 2019 21:00u

Zomervoorstelling! Soms heftig en aangrijpend, maar vaak vol humor en zelfspot, het huwelijk kent immers diepe dalen en geen enkel hoogtepunt! Boudewijn Rikmenspoel, alias Behr, vertolkt zijn eigen gedichten met verve en Felix Strategier maakt muziek bij een aantal iconische gedichten.

Pigment groep

Pigment
Collectieve expo

16+23 jun 2019

Deze getalenteerde groep (Suzanne Grem, Fred Bleijs, Maaike Schunck en Anny van Gestel), is ruim 12 jaar actief. Meerdere schilderijen in diverse stromingen van realistisch tot abstract met muziek van Opoes 13. Een expositie die u niet mag missen!

Mrs.P.Rules en Lowie Seuntjens

Lowie Seuntjens +
Mrs.P.Rules!

za 8 jun 2019 20:30u

Zanger/gitarist Lowie Seuntjens en toetsenman Albert van Boekel presenteren ‘Een gitaar van steigerhout’. Een intieme muziekvoorstelling met uitsluitend eigen geschreven luisterliedjes. Mrs.P.Rules! vertelt verhalen met passie, melancholie en rauwe sadsongs met buitensporige happiness.

Hemelvaart Beurs

Hemelva'art
mini-beurs

30+31 mei, 1+2 jun 2019

Een pop-up mini-beurs met o.a. beelden, schilderkunst, gepimpte meubeltjes van MaDDs en custom made dozen (DozenFabriekje). Kunst en design voor elke beurs. Van harte welkom!

Cloaca Marie - Goos

Cloaca
(Maria Goos)

16+17 apr 2019 20:00u

Cloaca van auteur Maria Goos vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd. Een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde, nu gespeeld door de Kempische huiskamertoneel-groep.

Liz-Dore

Les Enfants du Paradis
Les vieux amants

zo 14 apr 2019 15:00u

Rokerige chansons die klonken in de donkerbruine Parijse clubs waar men, mijmerend over de condition humaine, meegevoerd werd in een web van amoureuze verwikkelingen. Franse chansons op zijn best die worden vertolkt door Lizet van Beek en Doré van Deijck: Barbara, Brel, Piaf en andere grote chansonniers.

Lente Kunst Expo 2019

Lente-Kunst-Expo
9 kunstenaars

24 maa t/m 14 apr 2019

Negen professionele beeldend kunstenaars presenteren werk waaronder Susan Reijnders, Theo Kuijpers, Renée van Trier, Marieke Peters, Jo Gijsen, Jan Vosters, Aldona Stachowska, Jacobien de Korte en Ellen Jess. Gevarieerd van goede kwaliteit. Olieverf, acryl, inkt, glas, steen, foto, papier en krijt. Entree gratis.

EXTRA openstelling ingelast op vrijdag 5 april vanaf 20:00u!

Dries Bongaerts en His Trust Fund

Dries +
His Trust Fund

za 23 feb 2019 20:30u

Dries Bongaerts is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken. His Trust Fund: liederen van weemoed en euforie, verlangen en verslagenheid dobberen op de duistere, breekbare zee van fijnbesnaard geluid.

DAE en Men en Amkanto

Dae&Men +
Amkanto

za 19 jan 2019 20:30u

DAE&Men brengen een (nagenoeg) akoestische set met diverse Tom Waits covers en Amerikaanse bluegrass traditionals. Amkanto: gewapend met haar bezwerende stem en haar speciaal gebouwde accordeon pakt ze moeiteloos iedere toehoorder in.

Trio Dhoore en Estbel

Trio Dhoore +
Estbel Trio

za 5 jan 2019 20:30u

Muziekliefhebbers opgelet! Een fonkelend nieuwjaarsconcert! Beide touren door Europa maar zijn vrijwel nooit in Nederland. Dus DE kans om deze folktoppers van dichtbij mee te maken.

Kunst Winter Sale

Kunst-Winter-Sale
voor elke beurs

25 nov t/m 16 dec

Op de zondagen 25 november en 2, 9 en 16 december 2018 houden we een uitgebreide kunstverkoop met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vele werken worden aangeboden. Vooral unica's van bekende namen. De koffie en thee staan klaar.

Lizet van Beek en John Nuyten

Lizet van Beek & John Nuyten
Stemmen uit de Loopgraven

za 27 okt 2018 21:00u

In een bijna sacrale setting met elementen, beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten over de geschiedenissen van 12 jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden.

Argentijnse Avond

Duo Lageira del Sol +
Kwartet CuaQuiQui

za 20 okt 2018 20:30u

Duo Lageira del Sol (Tiago Lageira en Ivy Lemos) en Kwartet CuaQuiQui (Jopie Jonkers, meestergitarist Koen de Cauter, Dionicio Fernández en Rein de Vos) laten vele fijne, meeslepende en vooral zeer muzikale Zuid-Amerikaanse klanken horen, gepresenteerd op een pure en intense wijze.

Theatergroep Flint

Theatergroep Flint +
QuiVive

vr 15 jun 2018 20:30u

Een theatrale en muzikale ode aan de boerenstand en het toelaten van het onverwachte op een afgelegen boerderij, in eenzaamheid de loop der dingen afwachtend. Na afloop van de voorstelling treedt QuiVive op met eigentijdse balfolk!

Concert Noortje Dupont en Guy Verlinde

Guy Verlinde +
Noortje Dupont

za 26 mei 2018 20:30u

Noortje Dupont is te horen met prachtige liedjes doorspekt van verrassende taalvondsten. Daarna de hoofdact: de Genste bluesman Guy Verlinde die deze keer een exclusief (f)luisterconcert geeft in een intieme akoestische setting. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking en verhalende luisterliedjes.

Liesbet van Gompel

Liesbet van Gompel
Af van Afval

do 12 apr 2018 20:00u

Enkele jaren geleden begon Liesbet zich danig te ergeren aan de hoeveelheid afval die ze als gezin produceerden. Eenvoudige, praktische tips om zelf bij te dragen tot een schonere, afvalarmere wereld.

Pythia Winia speelt Zorgeloos

Pythia Winia
Zorgeloos

zo 25 maa 2018 15:00u

In Zorgeloos worden tal van knellende zaken rondom de mantelzorger pijnlijk duidelijk. Met humor en schurende pijn, een herkenbaar en soms confronterend beeld. Nabespreking met mantelzorgmakelaar Mariëtte Van De Ven-Van Den Wildenberg.

Tribute to Dylan

Marc de Wit & Band
Tribute to Dylan

za 3 maa 2018 20:30u

Geheel gewijd aan de grootse singer-songwriter Bob Dylan. Kom genieten van verrassende interpretaties door topmuzikanten! Het voorprogramma wordt verzorgd door Rosa Spruit. Dus kom op tijd.

GEKK! - Geef Echte Kunst Kado!

GEKK! - kersteditie
Geef Echte Kunst Kado!

26+27 dec 2017

26 en 27 december houdt Galerie Elzenhoeve een kersteditie van de verkoopexpo GEKK! (Geef Echte Kunst Kado!) met tal van mooie werken, voordelig in aanschaf. Dé gelegenheid om een kunst-cadeau te kopen voor uw familie, vrienden of gewoon voor uzelf!

Expositie Jeane Seah

Jeane Seah
Light through Darkness

4 t/m 26 nov 2017

Jeane Seah (1958 Singapore) was van haar 17e tot 31e als model werkzaam. Tijdens de expo ‘Light through Darkness’ is haar bijzondere creativiteit en klasse te bezichtigen in de vorm van gevarieerde werken en gecombineerde disciplines.

Expositie Jan Vosters

Jan Vosters
Landschappen & zelfportretten

1 t/m 22 okt 2017

Gefascineerd door de natuur en de oerbronnen waaruit levensstromen ontspringen, gaat Jan Vosters steeds op zoek naar een kosmische dimensie in de thema's die hem bezighouden. Daarbij brengt hij aarde en lucht, leven en dood, heden en verleden samen monumentaal samen.

Vruger waar alles bitter

Maas, Snijders, Van Gorp
Vruger waar alles bitter

vr 6 okt 2017 20:00u

Theateravontuur van drie 'Echte Brabantse Mannen', die een paar jaar geleden de kar trokken van Mistero, Brabantse Volksopera. Bezoekers prijzen de humor, ernst en diepgang of juist de subtiele lichtvoetigheid. Traktaties waar geen eind aan komt.

Frank Nicolas zanger en gitarist

Frank Nicolas
Finissage expo Stiller

zo 24 sep 2017 15:00u

Soms zwaarmoedig en serieus, soms grappig en frivool maar altijd gedoopt in Folk, gepekeld met Rock&Roll en een vleugje Country. Doet denken aan een jonge Johnny Cash. Entree: gratis.

Expositie Stiller Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven

Peters, Van Engelen, Geven
Stiller

2 t/m 24 sep 2017

Stiller is een expositie van Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven die stil maakt en ruimte geeft. Wat deze kunstenaars bindt, is de betekenis die zij aan 'stiller' geven: rust en aandacht. Op doek, in staal, hout, glas en multimedia laten ze hun (natuur-)ervaringen zien.

Karin Haanappel

Karin Haanappel
Lezing De Stijl

do 14 sep 2017 20:00u

Kunsthistorica, auteur en docent Karin Haanappel geeft op 14 september een lezing over met name 'Villa Loverendale' en haar bewoonsters Marie Tak van Poortvliet en Jacoba van Heemskerck te Domburg. Mede-aanstichters van De Stijl? Drs. Karin Haanappel doceert al ruim 20 jaar met veel enthousiasme kunst- en cultuurgeschiedenis met als specialisme vrouwelijke kunstenaars, in het bijzonder Camille Claudel.

Stijlparade

Kunstmarkt Stijlparade
Galerie Elzenhoeve

wo 23 aug 2017

Wij zijn op de kunstmarkt aanwezig tijdens de Stijlparade die wordt gehouden op woensdag 23 augustus in Park Mien Ruys. Kom gerust een kijkje nemen!

Eva Rovers

Eva Rovers
Lezing De Stijl

do 27 apr 2017 21:00u

Eva Rovers, kunsthistorica en auteur, publiceerde in 2010 de biografie 'De eeuwigheid verzameld', een biografie van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Het boek werd onder meer bekroond met de prestigieuze Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2012. In 2016 voltooide zij 'BOUD'. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Later verscheen 'Practivisme', een handboek voor heimelijke rebellen.

Expositie Brak Water door Isabelle Roskam en Esther Claus

L'Estoir
Brak Water

16 t/m 30 apr 2017

ROSKAM & L'ESTOIR (Isabelle Roskam en Esther Claus) houden in april hun expositie 'Brak Water'. In de Elzenhoeve worden nieuwe gezamenlijke werken getoond. De kunstenaars zijn aanwezig op 16, 17, 22 en 23 april. Dus noteer alvast in de agenda!