DAE en Men en Amkanto
jan 19

Concert
DAE&MEN
AMKANTO

19 jan 2019 om 20:30u

DAE&Men brengen een (nagenoeg) akoestische set met diverse Tom Waits covers en Amerikaanse bluegrass traditionals en bestaat uit 4 gelouterde muzikanten, allen met roots in de folkmuziek. Amkanto (Eulalie Hupin + gitarist) neemt u mee op reis langs haar vele inspiratiebronnen uit verschillende tradities. Gewapend met haar bezwerende stem en haar speciaal gebouwde accordeon pakt ze moeiteloos iedere toehoorder in.

Kaarten (a EUR 10,-) kunnen alvast worden gereserveerd.

Trio Dhoore en Estbel
jan 5

Concert
Trio Dhoore
Estbel Trio

5 jan 2019 om 20:30u

Muziekliefhebbers opgelet! Op zaterdagavond 5 januari staan Trio Dhoore en Estbel Trio op het podium van de Elzenhoeve voor een nieuwjaarsconcert! Beide touren door Europa maar zijn vrijwel nooit in Nederland. Dus DE kans om deze folktoppers van dichtbij mee te maken.

Kunst Winter Sale
nov dec

Kunst-Winter-Sale
kunstwerken voor elke beurs

25 nov t/m 16 dec van 13:00-17:00u

Op de zondagen 25 november en 2, 9 en 16 december 2018 houden we een uitgebreide kunstverkoop met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vele werken worden aangeboden. Vooral unica's van bekende namen. Noteer dus in uw agenda en kom langs om iets moois op de kop te tikken! De koffie en thee staan klaar. Klik 'Lees meer' voor namen van de kunstenaars.

Lizet van Beek en John Nuyten
okt 27

Stemmen uit de Loopgraven
Lizet van Beek & John Nuyten

27 okt 2018 om 21:00u

In een bijna sacrale setting met elementen, beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten over de geschiedenissen van 12 jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden. John Nuyten zette die twaalf teksten op muziek en verzamelde de verhalen van deze 12 jonge mensen. Waar kwamen ze vandaan? Hoe raakten ze in deze oorlog verzeild? Hoe liep het met hen af? Ieder persoon zijn eigen verhaal, ieder persoon zijn eigen lied.

Argentijnse Avond
okt 20

Zuid-Am. muziek-avond
Duo Lageira del Sol
Kwartet CuaQuiQui

20 okt 2018 om 20:30u

Zaterdagavond 20 oktober hoort u in de Elzenhoeve Zuid-Amerikaanse muziek en kunt u verwante wijnen en hapjes proeven. Duo Lageira del Sol (Tiago Lageira en Ivy Lemos) en Kwartet CuaQuiQui (Jopie Jonkers, Koen de Cauter, Dionicio Fernández en Rein de Vos) laten vele fijne, meeslepende en vooral zeer muzikale klanken horen, gepresenteerd op een pure en intense wijze. Voornamelijk uit Argentinië met een enkel uitstapje naar andere landen van dit boeiende continent zoals Venezuela, Uruguay, Paraguay en Cuba.

Exclusief Vergaderen in alle rust

Exclusief Vergaderen
in alle rust & ruimte

Zomerstop tot september

De Elzenhoeve houdt een zomerstop. In september vangen de activiteiten weer aan. U kunt wel gewoon een mailtje sturen indien u interesse heeft in onze exclusieve vergaderruimte. Vraag gerust om meer informatie!

Theatergroep Flint
jun 15

Victoria & Folkmuziek
Theatergroep Flint
Balfolk van QuiVive

15 jun 2018 om 20:30u

Vrijdag 15 juni speelt Theatergroep Flint 'VICTORIA', een theatrale en muzikale ode aan de boerenstand en het toelaten van het onverwachte. De voorstelling speelt zich af rondom twee oudere, wat conservatieve broers Walter en Harold die op hun afgelegen boerderij in eenzaamheid de loop der dingen afwachten.

Zwijgend rijgen de dagen zich aaneen zonder hoogte- of dieptepunten. Tot de dag waarop een jong ontspoord tienermeisje hun leven binnendringt. Hoe gaan de wereldvreemde broers om met deze nieuwkomer? En hoe reageert de wispelturige Victoria op het boerenbestaan?

Na afloop van de voorstelling treedt QuiVive op met eigentijdse balfolk!

Concert Noortje Dupont en Guy Verlinde
mei 26

Concert
Noortje Dupont
Guy Verlinde

26 mei 2018 om 20:30u

Op zaterdagavond 26 mei kunt u in de Elzenhoeve genieten van twee bijzondere muzikale optredens. Singer-songwriter Noortje Dupont en gitaar zijn vanaf 20.30 uur te horen met prachtige liedjes doorspekt van verrassende taalvondsten en ongangbare woorden.

Daarna is de beurt aan de Genste bluesman Guy Verlinde die deze keer een exclusief (f)luisterconcert geeft in een intieme akoestische setting. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica links en rechts en verhalende luisterliedjes.

Liesbet van Gompel
apr 12

Af van Afval
Liesbet van Gompel

12 apr 2018 om 20:00u

Liesbet van Gompel is leerkracht, echtgenote en moeder van 3 jongvolwassen kinderen, samen wonen ze in het dorpje Dessel (BE) in de Kempen.

Enkele jaren geleden begon ze zich danig te ergeren aan de hoeveelheid afval die ze met haar gezinsleden produceerde, dus besloten ze daar samen wat aan te doen.

Onder het motto "Verander de wereld, begin bij jezelf" toont ze tijdens deze avond haar levenswijze en ga je gegarandeerd naar huis met heel wat eenvoudige, praktische tips om zelf bij te dragen tot een schonere, afvalarmere wereld.

Pythia Winia speelt Zorgeloos
maa 25

Zorgeloos
Pythia Winia

25 maa 2018 om 15:00u

Zondagmiddag 25 maart speelt Pythia Winia de theatervoorstelling Zorgeloos. In Zorgeloos worden tal van knellende zaken rondom de mantelzorger pijnlijk duidelijk. Met humor en schurende pijn komt een herkenbaar en soms confronterend beeld van een mantelzorger over het voetlicht.

Nabespreking met mantelzorgmakelaar Mariëtte Van De Ven-Van Den Wildenberg.

Tribute to Dylan
maa 3

TRIBUTE TO DYLAN
Marc de Wit & Band

3 maa 2018 om 20:30u

De Elzenhoeve biedt op zaterdagavond 3 maart het podium aan Marc De Wit & Band voor een mooie warme muzikale avond met een begeleidend drankje...geheel gewijd aan de grootse singer-songwriter Bob Dylan. Kom genieten van verrassende interpretaties door topmuzikanten!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Rosa Spruit. Dus kom op tijd.

GEKK! - Geef Echte Kunst Kado!
dec 26-27

GEKK! - KERSTEDITIE
Geef Echte Kunst Kado!

26 en 27 dec 2017 van 13:00-18:00u

26 en 27 december houdt Galerie Elzenhoeve een kersteditie van de verkoopexpo GEKK! (Geef Echte Kunst Kado!) met tal van mooie werken, voordelig in aanschaf. Dé gelegenheid om een kunst-cadeau te kopen voor uw familie, vrienden of gewoon voor uzelf! Gekochte werken kunnen na betaling worden meegenomen. Gratis entree en koffie / thee + kerstkransje.

Expositie Jeane Seah
nov 4-26

Light through Darkness
Jeane Seah

4 t/m 26 nov 2017 van 14:00-17:00u

Jeane Seah (1958) werd geboren in Singapore waar ze van haar 17e tot 31e als model werkzaam was. Ze volgde 9 jaar lang studies in klei-technieken, sculpturen in klei en steen en daarna in restauratie en vergulden van antiek, zowel in Nederland, België (Kon. Academie voor Schone Kunsten) als Frankrijk waar ze sculpturen maakte met diverse meesters.

Jeane, ook muse in haar 26-jarig huwelijk met Nico Vrielink, heeft zich verder onder meer verdiept in zilversmeden, schrijven, glaswerk, fotografie en schilderkunst. Tijdens de expo ‘Light through Darkness’ is haar bijzondere creativiteit te bezichtigen in de vorm van gevarieerde werken en gecombineerde disciplines.
Jeane is zelf aanwezig op 4, 5, 25 en 26 november.

Expositie Jan Vosters
okt 1-22

Landschappen & zelfportretten
Jan Vosters

1 t/m 22 okt 2017 van 14:00-17:00u

Jan Vosters (1949) houdt in oktober een expositie met voornamelijk zelfportretten en landschappen. Gefascineerd door de natuur en de oerbronnen waaruit levensstromen ontspringen, gaat Vosters steeds op zoek naar een kosmische dimensie in de thema's die hem bezighouden. Daarbij brengt hij aarde en lucht, leven en dood, heden en verleden samen in werken die zowel monumentale kracht als verstilling uitstralen. Vosters' schilderijen tonen zo een glimp van de uitgestrektheid van de geest.

De kunstenaar is op alle openingsdagen aanwezig.

Vruger waar alles bitter
okt 6

Vruger waar alles bitter
Toon Maas, Piet Snijders, Hans van Gorp

6 okt 2017 om 20:00u

Theateravontuur van drie 'Echte Brabantse Mannen', die een paar jaar geleden de kar trokken van Mistero, Brabantse Volksopera. Een clown om mee te lachen, een minstreel om bij weg te dromen, een dichter om naar te luisteren. De combinaties zijn inwisselbaar. Bezoekers prijzen de humor, ernst en diepgang of juist de subtiele lichtvoetigheid. Iemand noemt het een zak tumtum: snoepjes in allerlei kleuren en vormpjes; traktaties waar geen eind aan komt. En dat in 't Brabants!

Frank Nicolas zanger en gitarist
sep 24

Finissage expo Stiller
Frank Nicolas

24 sep 2017 vanaf 15:00u

Van 14:00-17:00u kunt u op deze zondag de expositie Stiller nog bezoeken. Vanaf 15:00u vindt er een gratis toegankelijk optreden plaats van singer-songwriter Frank Nicolas. Frank Nicolas’ nummers zijn soms zwaarmoedig en serieus, soms grappig en frivool maar altijd gedoopt in Folk, gepekeld met Rock & Roll en op smaak gebracht met een vleugje Country en Western. Frank brengt zijn liedjes ten gehore met solide gitaarspel en een diepe stem die nog het meest doet denken aan een jonge Johnny Cash. Zien we u ook?

Expositie Stiller Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven
sep 2-24

Stiller
Marieke Peters, Ank van Engelen, Fred Geven

2 t/m 24 sep 2017 van 14:00-17:00u

Stiller is een expositie van Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven die stil maakt en ruimte geeft. Wat deze kunstenaars bindt, is de betekenis die zij aan 'stiller' geven: rust en aandacht. Op doek, in staal, hout, glas en multimedia laten ze hun (natuur-)ervaringen zien. Van zaterdag 2 t/m zondag 24 september, en buiten de openstelling op afspraak, bent u van harte welkom in de Elzenhoeve. De kunstenaars zijn op 2, 3, 9, 10, 16, 17 en 24 september aanwezig. Tot dan!

Vernissage: op zaterdag 2 september om 14:00 uur met openingswoord door Johan Brosens (o.a. voorzitter van het Vincent van GoghHuis).
Finissage: op zondag 24 september 2017 met muziek door Frank Nicolas.

Karin Haanappel
sep 14

Lezing De Stijl
Karin Haanappel

14 sep 2017 om 20:00u

Kunsthistorica, auteur en docent Karin Haanappel geeft op 14 september een lezing over met name 'Villa Loverendale' en haar bewoonsters Marie Tak van Poortvliet en Jacoba van Heemskerck te Domburg. Mede-aanstichters van De Stijl? Reserveer a.u.b. tijdig. Zaal gaat open om 19:00u.

Drs. Karin Haanappel doceert al ruim 20 jaar met veel enthousiasme kunst- en cultuurgeschiedenis vanaf de prehistorie tot nu: vanaf de Venus van Willendorf tot aan de Nana-beelden van Niki de Saint Phalle. Haar specialisme ligt bij de vrouwelijke kunstenaars, in het bijzonder Camille Claudel. Zij is de auteur van ‘Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis’, ‘Herstory of Art, vrouwelijke kunstenaars van de prehistorie tot het modernisme’ en de biografie ‘Camille Claudel statuaire’.

Stijlparade
aug 23

Kunstmarkt Stijlparade
Galerie Elzenhoeve

23 aug 2017 van 12:00-19:00u

Wij zijn op de kunstmarkt aanwezig tijdens de Stijlparade die wordt gehouden op woensdag 23 augustus in Park Mien Ruys. Kom gerust een kijkje nemen!

Eva Rovers
apr 27

Lezing De Stijl
Eva Rovers

27 apr 2017 om 21:00u

Eva Rovers, kunsthistorica en auteur, publiceerde in 2010 de biografie 'De eeuwigheid verzameld', een biografie van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Het boek werd onder meer bekroond met de prestigieuze Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2012. In 2016 voltooide zij 'BOUD'. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Later verscheen 'Practivisme', een handboek voor heimelijke rebellen.

Expositie Brak Water door Isabelle Roskam en Esther Claus
apr 16-30

Expositie Brak Water
Isabelle Roskam & Esther Claus

16 t/m 30 apr 2017 van 13:00-17:00u

ROSKAM & L'ESTOIR (Isabelle Roskam en Esther Claus) houden in april hun expositie 'Brak Water'. In de Elzenhoeve worden nieuwe gezamenlijke werken getoond. Op 16 en 17 april, 22 en 23 april, 27, 29 en 30 april zijn er openstellingen voor publiek, telkens van 13:00–17:00u. De kunstenaars zijn aanwezig op 16, 17, 22 en 23 april. Doordeweeks bezoeken kan op afspraak. Dus noteer alvast in de agenda!