Guy Verlinde Trio
apr 4

Guy Verlinde Trio
Bluesconcert

4 apr 2020 om 20:30u

De blues giert door Lightnin’ Guy Verlinde en zijn gitaar. Nu samen met Nils de Caster (virtuoos multi-snarenman) en Olivier van de Bauwede (gitaar en subliem mondharmonicaspel). Dat belooft wat! Binnenkort meer info.

Hartwin Dhoore en Leana Vapper
maa 21

Leana & Hartwin +
Demeester-Dhoore

21 maa 2020 om 20:30u

Door Europa tourende folk & singer-songwriters van klasse: we verwelkomen Leana Vapper (bekend van Estbel) en Hartwin Dhoore, beide woonachtig in Estland. En dan ook nog een concert van Demeester-Dhoore. Muzikaal smullen! Binnenkort meer info.

Sarah McQuaid
feb 28

Sarah McQuaid (UK)
Concert

28 feb 2020 om 20:30u

Deze 'award-winner' komt naar de Elzenhoeve! Een hartelijke singer-songwriter met warme interactie met haar publiek. Ingetogen, verstild, stemmig, sfeervol en subtiel. “Muziek met diepgang, voor de verfijnde liefhebber het neusje van de zalm” (altcountry)

StanZa speelt Willem Wilmink
feb 8

Stanza zingt & speelt
Willem Wilmink

8 feb 2020 om 20:30u

STANZA besloot om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan: de verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde.

Vocalgroep StringZ geeft kerstconcert
dec 22

Vocalgroep StringZ +
Christianne Celis

22 dec 2019 om 15:00u en om 20:00u

Vocalgroep StringZ en Christianne Celis presenteren u een mooi kerstconcert. Sfeervolle klassieke pianomuziek wordt afgewisseld met kerstmelodieën. Bij een aantal stukken speelt Christianne samen met accordeonist Gijs Manders.

Maurice van Hoek
dec 14

Maurice van Hoek Trio +
Katy Too

14 dec 2019 om 20:30u

Concert van twee TOPPERS! Grootse talenten op het gebied van moderne country en americana. Ben er dus zeker bij op 14 december! De kristalheldere Katy Too trapt af en daarna is de beurt aan geweldenaar Maurice van Hoek (veel concerten met Douwe Bob), Indra Kartodirdjo (The Cosmic Carnival) en Stan de Kwaadsteniet op toetsen en backing vocals.

The Men in Black
nov 30

Saint Robinson +
Iwein Jacobs + MiB

30 nov 2019 om 20:30u

Maar liefst drie acts spelen op zaterdag 30 november achter elkaar, uiteraard met kleine maar gezellige drinkpauzes. Iwein Jacobs, Saint Robinson en The Men in Black. Kom genieten van een veelzijdige avond met alt country, americana, wat blues en een beetje oude jazz.

Ralph de Jongh
nov 16

Ralph de Jongh +
Kyle Janssen

16 nov 2019 om 20:30u

Bluesman Ralph de Jongh komt de Elzenhoeve in vuur en vlam zetten. Hij speelde op grote festivals en in uitverkochte theaters, tourde met Cuby and the Blizzards leden en met het Noordpool orkest. Nu zal hij zijn eigen songs gaan brengen met zijn ijzersterke XL gitarist Chi Ron en twee backing zangeressen. Een artiest van absolute wereldklasse. Het voorprogramma is in goede handen van Kyle Janssen.

Just Us
okt 19

Vocal Group Just Us
Experience 3.0

19 okt 2019 om 20:30u

14 stemmen, 14 microfoons. Meer hebben de zangers en zangeressen van Just Us niet nodig om het publiek te trakteren op een muzikale show van hoog vocaal niveau. Al vele jaren creëren de vocalisten samen een perfecte close harmony sound, herkenbaar voor de velen die Just Us hebben gehoord op CD's of tijdens een van de vele concerten in binnen- of buitenland.

Eli Goffa
okt 12

Eli Goffa +
Ans Gijsbers

12 okt 2019 om 20:30u

Het voert niet te ver om te veronderstellen dat Eli Goffa een van de allergrootste talenten is onder de nieuwe lichting singer-songwriters. Soul, roots een beetje bluesy en funky. Virtuoos gitaarspel, een stem die alle kanten op kan en het publiek inpakt.
Ans Gijsbers begint de avond en neemt u mee in haar veelzijdig repertoire. De invloed van Anouk is hoorbaar, gemixt met ritmisch en krachtig gitaarspel.

Frits Wichard
sep 8

Frits Wichard
Oud-Bergeijk

8 sep 2019 van 13:00-17:00u

Zondagmiddag 8 september houdt Galerie Elzenhoeve een gratis toegankelijke expositie met werken van Frits Wichard sr. (1907-1976). Schilderijen van Oud-Bergeijk (tussen 1930-1960) zijn te bezichtigen en desgewenst aan te schaffen. Kom dus een kijkje nemen!

Flint
aug 9

Theatergroep Flint
Scenes uit een huwelijk

9 aug 2019 om 21:00u

Zomervoorstelling! Soms heftig en aangrijpend, maar vaak vol humor en zelfspot, het huwelijk kent immers diepe dalen en geen enkel hoogtepunt! Boudewijn Rikmenspoel, alias Behr, vertolkt zijn eigen gedichten met verve en Felix Strategier maakt muziek bij een aantal iconische gedichten die de huwelijkse staat beschrijven. Ook komen een aantal van zijn eigen teksten tot leven.

Pigment groep
jun 16+23

Pigment
Collectieve expo

16+23 jun 2019 van 13:00-18:00u

Deze getalenteerde groep, bestaande uit Suzanne Grem, Fred Bleijs, Maaike Schunck en Anny van Gestel, is ruim 12 jaar actief. Meerdere schilderijen in diverse stromingen van vrij realistisch tot abstract zijn te bewonderen. Laat u verrassen door kunst van PIGMENT en muziek van Opoes 13. Een expositie die u niet mag missen. De kunstenaars zijn aanwezig en verwelkomen jullie.

Mrs.P.Rules en Lowie Seuntjens
jun 8

Lowie Seuntjens +
Mrs.P.Rules!

8 jun 2019 om 20:30u

Zanger/gitarist Lowie Seuntjens en toetsenman Albert van Boekel presenteren ‘Een gitaar van steigerhout’. Een intieme muziekvoorstelling met uitsluitend eigen geschreven luisterliedjes.
Mrs.P.Rules! vertelt verhalen met passie en melancholie, rauwe sadsongs, dramalove vol emoties en regelmatig een flinke dosis euforie met buitensporige happiness.

Hemelvaart Beurs
mei jun

Hemelva'art
mini-beurs

30+31 mei, 1+2 jun 2019 van 13:00-17:00u

Hemelva'art: op Hemelvaartsdag 30 en vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni houdt Galerie Elzenhoeve een pop-up mini-beurs met o.a. beelden, schilderkunst, gepimpte meubeltjes van MaDDs en custom made dozen (DozenFabriekje). Kunst en design voor elke beurs. U bent van 13:00 tot 17:00 uur van harte welkom!

Cloaca Marie - Goos
apr 16+17

Cloaca
(Maria Goos)

16+17 apr 2019 om 20:00u

Cloaca van auteur Maria Goos vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd. Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde, nu gespeeld door de Kempische huiskamertoneel-groep.

Liz-Dore
apr 14

Les Enfants du Paradis
Les vieux amants

14 apr 2019 om 15:00u

Rokerige chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse clubs waar men, mijmerend over de condition humaine, meegevoerd werd in een web van amoureuze verwikkelingen. Liederen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijn doet. Dat zijn Franse chansons op zijn best die nu worden vertolkt door Les Enfants du Paradis: Lizet van Beek en Doré van Deijck. Zij nemen u mee naar de wereld van Barbara, Brel, Piaf en andere grote chansonniers.

Lente Kunst Expo 2019
maa apr

Lente-Kunst-Expo
9 kunstenaars

24 maa t/m 14 apr 2019 van 13:00-18:00u

Zondag 24, 31 maart en 7, 14 april houden we een uitgebreide Lente-Kunst-Expo, dus kom gerust eens langs! Negen professionele beeldend kunstenaars presenteren werk waaronder Susan Reijnders, Theo Kuijpers, Renée van Trier, Marieke Peters, Jo Gijsen, Jan Vosters, Aldona Stachowska, Jacobien de Korte en Ellen Jess.
Gevarieerd van goede kwaliteit. Olieverf, acryl, inkt, glas, steen, foto, papier en krijt. Entree gratis.

EXTRA openstelling ingelast op vrijdag 5 april vanaf 20:00u!

Finissage: zondagmiddag-matinee 14 april, les Enfants du Paradis met concertje ‘les Vieux Amants’.

Dries Bongaerts en His Trust Fund
feb 23

Dries +
His Trust Fund

23 feb 2019 om 20:30u

Dries Bongaerts is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een niet te vermijden doorleefde stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.
His Trust Fund is een creatie van songwriter Philippe François. Liederen van weemoed en euforie, verlangen en verslagenheid dobberen op de duistere, breekbare zee van fijnbesnaard geluid.

DAE en Men en Amkanto
jan 19

Dae&Men +
Amkanto

19 jan 2019 om 20:30u

DAE&Men brengen een (nagenoeg) akoestische set met diverse Tom Waits covers en Amerikaanse bluegrass traditionals en bestaat uit 4 gelouterde muzikanten, allen met roots in de folkmuziek.
Amkanto (Eulalie Hupin + gitarist) neemt u mee op reis langs haar vele inspiratiebronnen uit verschillende tradities. Gewapend met haar bezwerende stem en haar speciaal gebouwde accordeon pakt ze moeiteloos iedere toehoorder in.

Trio Dhoore en Estbel
jan 5

Trio Dhoore +
Estbel Trio

5 jan 2019 om 20:30u

Muziekliefhebbers opgelet! Op zaterdagavond 5 januari staan Trio Dhoore en Estbel Trio op het podium van de Elzenhoeve voor een nieuwjaarsconcert! Beide touren door Europa maar zijn vrijwel nooit in Nederland. Dus DE kans om deze folktoppers van dichtbij mee te maken.

Kunst Winter Sale
nov dec

Kunst-Winter-Sale
voor elke beurs

25 nov t/m 16 dec van 13:00-17:00u

Op de zondagen 25 november en 2, 9 en 16 december 2018 houden we een uitgebreide kunstverkoop met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vele werken worden aangeboden. Vooral unica's van bekende namen. Noteer dus in uw agenda en kom langs om iets moois op de kop te tikken! De koffie en thee staan klaar. Klik 'Lees meer' voor namen van de kunstenaars.

Lizet van Beek en John Nuyten
okt 27

Lizet van Beek & John Nuyten
Stemmen uit de Loopgraven

27 okt 2018 om 21:00u

In een bijna sacrale setting met elementen, beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten over de geschiedenissen van 12 jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden. John Nuyten zette die twaalf teksten op muziek en verzamelde de verhalen van deze 12 jonge mensen. Waar kwamen ze vandaan? Hoe raakten ze in deze oorlog verzeild? Hoe liep het met hen af? Ieder persoon zijn eigen verhaal, ieder persoon zijn eigen lied.

Argentijnse Avond
okt 20

Duo Lageira del Sol +
Kwartet CuaQuiQui

20 okt 2018 om 20:30u

Zaterdagavond 20 oktober hoort u in de Elzenhoeve Zuid-Amerikaanse muziek en kunt u verwante wijnen en hapjes proeven. Duo Lageira del Sol (Tiago Lageira en Ivy Lemos) en Kwartet CuaQuiQui (Jopie Jonkers, Koen de Cauter, Dionicio Fernández en Rein de Vos) laten vele fijne, meeslepende en vooral zeer muzikale klanken horen, gepresenteerd op een pure en intense wijze. Voornamelijk uit Argentinië met een enkel uitstapje naar andere landen van dit boeiende continent zoals Venezuela, Uruguay, Paraguay en Cuba.

Exclusief Vergaderen in alle rust

Exclusief Vergaderen
in alle rust & ruimte

Zomerstop tot september

De Elzenhoeve houdt een zomerstop. In september vangen de activiteiten weer aan. U kunt wel gewoon een mailtje sturen indien u interesse heeft in onze exclusieve vergaderruimte. Vraag gerust om meer informatie!

Theatergroep Flint
jun 15

Theatergroep Flint +
QuiVive

15 jun 2018 om 20:30u

Vrijdag 15 juni speelt Theatergroep Flint 'VICTORIA', een theatrale en muzikale ode aan de boerenstand en het toelaten van het onverwachte. De voorstelling speelt zich af rondom twee oudere, wat conservatieve broers Walter en Harold die op hun afgelegen boerderij in eenzaamheid de loop der dingen afwachten. Tot de dag waarop een jong ontspoord tienermeisje hun leven binnendringt. Hoe gaan de wereldvreemde broers om met deze nieuwkomer?
Na afloop van de voorstelling treedt QuiVive op met eigentijdse balfolk!

Concert Noortje Dupont en Guy Verlinde
mei 26

Noortje Dupont +
Guy Verlinde

26 mei 2018 om 20:30u

Op zaterdagavond 26 mei kunt u in de Elzenhoeve genieten van twee bijzondere muzikale optredens. Singer-songwriter Noortje Dupont en gitaar zijn vanaf 20.30 uur te horen met prachtige liedjes doorspekt van verrassende taalvondsten en ongangbare woorden.
Daarna is de beurt aan de Genste bluesman Guy Verlinde die deze keer een exclusief (f)luisterconcert geeft in een intieme akoestische setting. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica links en rechts en verhalende luisterliedjes.

Liesbet van Gompel
apr 12

Liesbet van Gompel
Af van Afval

12 apr 2018 om 20:00u

Liesbet van Gompel is leerkracht, echtgenote en moeder van 3 jongvolwassen kinderen. Enkele jaren geleden begon ze zich danig te ergeren aan de hoeveelheid afval die ze produceerden, dus besloten ze daar wat aan te doen onder het motto "Verander de wereld, begin bij jezelf". Eenvoudige, praktische tips om zelf bij te dragen tot een schonere, afvalarmere wereld.

Pythia Winia speelt Zorgeloos
maa 25

Pythia Winia
Zorgeloos

25 maa 2018 om 15:00u

Zondagmiddag 25 maart speelt Pythia Winia de theatervoorstelling Zorgeloos. In Zorgeloos worden tal van knellende zaken rondom de mantelzorger pijnlijk duidelijk. Met humor en schurende pijn komt een herkenbaar en soms confronterend beeld van een mantelzorger over het voetlicht.
Nabespreking met mantelzorgmakelaar Mariëtte Van De Ven-Van Den Wildenberg.

Tribute to Dylan
maa 3

Marc de Wit & Band
Tribute to Dylan

3 maa 2018 om 20:30u

De Elzenhoeve biedt op zaterdagavond 3 maart het podium aan Marc De Wit & Band voor een mooie warme muzikale avond met een begeleidend drankje...geheel gewijd aan de grootse singer-songwriter Bob Dylan. Kom genieten van verrassende interpretaties door topmuzikanten!
Het voorprogramma wordt verzorgd door Rosa Spruit. Dus kom op tijd.

GEKK! - Geef Echte Kunst Kado!
dec 26-27

GEKK! - kersteditie
Geef Echte Kunst Kado!

26 en 27 dec 2017 van 13:00-18:00u

26 en 27 december houdt Galerie Elzenhoeve een kersteditie van de verkoopexpo GEKK! (Geef Echte Kunst Kado!) met tal van mooie werken, voordelig in aanschaf. Dé gelegenheid om een kunst-cadeau te kopen voor uw familie, vrienden of gewoon voor uzelf! Gekochte werken kunnen na betaling worden meegenomen. Gratis entree en koffie / thee + kerstkransje.

Expositie Jeane Seah
nov 4-26

Jeane Seah
Light through Darkness

4 t/m 26 nov 2017 van 14:00-17:00u

Jeane Seah (1958 Singapore) was van haar 17e tot 31e als model werkzaam. Ze volgde 9 jaar lang studies in klei-technieken, sculpturen in klei en steen en daarna in restauratie en vergulden van antiek, zowel in NL, BE als FR waar ze sculpturen maakte met diverse meesters. Jeane heeft zich evenzo verdiept in zilversmeden, schrijven, glaswerk, fotografie en schilderkunst. Tijdens de expo ‘Light through Darkness’ is haar bijzondere creativiteit te bezichtigen in de vorm van gevarieerde werken en gecombineerde disciplines.

Expositie Jan Vosters
okt 1-22

Jan Vosters
Landschappen & zelfportretten

1 t/m 22 okt 2017 van 14:00-17:00u

Jan Vosters (1949) houdt in oktober een expositie met voornamelijk zelfportretten en landschappen. Gefascineerd door de natuur en de oerbronnen waaruit levensstromen ontspringen, gaat Vosters steeds op zoek naar een kosmische dimensie in de thema's die hem bezighouden. Daarbij brengt hij aarde en lucht, leven en dood, heden en verleden samen in werken die zowel monumentale kracht als verstilling uitstralen. Vosters' schilderijen tonen zo een glimp van de uitgestrektheid van de geest.

Vruger waar alles bitter
okt 6

Toon Maas, Piet Snijders, Hans van Gorp
Vruger waar alles bitter

6 okt 2017 om 20:00u

Theateravontuur van drie 'Echte Brabantse Mannen', die een paar jaar geleden de kar trokken van Mistero, Brabantse Volksopera. Een clown om mee te lachen, een minstreel om bij weg te dromen, een dichter om naar te luisteren. De combinaties zijn inwisselbaar. Bezoekers prijzen de humor, ernst en diepgang of juist de subtiele lichtvoetigheid. Iemand noemt het een zak tumtum: snoepjes in allerlei kleuren en vormpjes; traktaties waar geen eind aan komt. En dat in 't Brabants!

Frank Nicolas zanger en gitarist
sep 24

Frank Nicolas
Finissage expo Stiller

24 sep 2017 om 15:00u

Van 14:00-17:00u kunt u op deze zondag de expositie Stiller nog bezoeken. Vanaf 15:00u vindt er een gratis toegankelijk optreden plaats van singer-songwriter Frank Nicolas. Frank Nicolas’ nummers zijn soms zwaarmoedig en serieus, soms grappig en frivool maar altijd gedoopt in Folk, gepekeld met Rock & Roll en op smaak gebracht met een vleugje Country en Western. Frank brengt zijn liedjes ten gehore met solide gitaarspel en een diepe stem die nog het meest doet denken aan een jonge Johnny Cash.

Expositie Stiller Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven
sep 2-24

Peters, Van Engelen, Geven
Stiller

2 t/m 24 sep 2017 van 14:00-17:00u

Stiller is een expositie van Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven die stil maakt en ruimte geeft. Wat deze kunstenaars bindt, is de betekenis die zij aan 'stiller' geven: rust en aandacht. Op doek, in staal, hout, glas en multimedia laten ze hun (natuur-)ervaringen zien. Van zaterdag 2 t/m zondag 24 september, en buiten de openstelling op afspraak, bent u van harte welkom in de Elzenhoeve. De kunstenaars zijn op 2, 3, 9, 10, 16, 17 en 24 september aanwezig. Tot dan!

Vernissage: op zaterdag 2 september om 14:00 uur met openingswoord door Johan Brosens (o.a. voorzitter van het Vincent van GoghHuis).
Finissage: op zondag 24 september 2017 met muziek door Frank Nicolas.

Karin Haanappel
sep 14

Karin Haanappel
Lezing De Stijl

14 sep 2017 om 20:00u

Kunsthistorica, auteur en docent Karin Haanappel geeft op 14 september een lezing over met name 'Villa Loverendale' en haar bewoonsters Marie Tak van Poortvliet en Jacoba van Heemskerck te Domburg. Mede-aanstichters van De Stijl? Drs. Karin Haanappel doceert al ruim 20 jaar met veel enthousiasme kunst- en cultuurgeschiedenis met als specialisme vrouwelijke kunstenaars, in het bijzonder Camille Claudel.

Stijlparade
aug 23

Kunstmarkt Stijlparade
Galerie Elzenhoeve

23 aug 2017 van 12:00-19:00u

Wij zijn op de kunstmarkt aanwezig tijdens de Stijlparade die wordt gehouden op woensdag 23 augustus in Park Mien Ruys. Kom gerust een kijkje nemen!

Eva Rovers
apr 27

Eva Rovers
Lezing De Stijl

27 apr 2017 om 21:00u

Eva Rovers, kunsthistorica en auteur, publiceerde in 2010 de biografie 'De eeuwigheid verzameld', een biografie van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Het boek werd onder meer bekroond met de prestigieuze Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2012. In 2016 voltooide zij 'BOUD'. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Later verscheen 'Practivisme', een handboek voor heimelijke rebellen.

Expositie Brak Water door Isabelle Roskam en Esther Claus
apr 16-30

L'Estoir
Brak Water

16 t/m 30 apr 2017 van 13:00-17:00u

ROSKAM & L'ESTOIR (Isabelle Roskam en Esther Claus) houden in april hun expositie 'Brak Water'. In de Elzenhoeve worden nieuwe gezamenlijke werken getoond. Op 16 en 17 april, 22 en 23 april, 27, 29 en 30 april zijn er openstellingen voor publiek, telkens van 13:00–17:00u. De kunstenaars zijn aanwezig op 16, 17, 22 en 23 april. Doordeweeks bezoeken kan op afspraak. Dus noteer alvast in de agenda!